Всеки руснак може да получи безплатно земя в Далечния Изток

Всеки руснак може да получи безплатно земя в Далечния Изток

Публикувано от:

 От 1 февруари започва третият етап от реализацията на закона за “далекоизточния хектар”. След тази дата всеки гражданин на Русия може да се сдобие безплатно с парче земя в предпочитан от него регион в Далечния Изток, съобщи  сайтът “НаДальнийВосток.РФ”

 “На сайта са публикувани мерките, от които всеки може да се възползва за усвояване на хектара, в момента те са 35, свързани с възможността за получаване на грантове за фермерска дейност, квота за дървен материал за строителството на персонален дом, микрозаеми, лизинг на селскостопанска техника и т.н.”, обясни пред ТАСС министърът по развитието на Далечния Изток Александър Галушка.

Вицепремиерът и пълномощен представител на президента за Далечния Изток Юрий Трутнев обясни пред “Российская газета”, че собствениците на “далекоизточен хектар” ще могат да ползват потребителски кредити с под 8% годишна лихва за първите пет години.

До 1 февруари от “безплатния хектар” земя можеха да се възползват само жителите на Далечния Изток, припомня “КоммерсантЪ”.

Източник:  “Руски дневник”