Народен руски театър ”Славянка” представи „Войната няма женско лице“ в Несебър

Автор: Максим Момчилов.

Под това име пред жителите и гостите на град Обзор се състоя постановката на народен руски театър ”Славянка”- Несебър, посветена на 70 годишнината от победата във Великата отечествена война.

Представлението бе поредната проява на Национално движение „Русофили” /НДР/ в Община Несебър по инициатива на градската организация „Русофили“  в Обзор. Под режисурата на заслужилия деятел на културата на Руската федерация Николай Захаров на сцената на Многофункционална зала то предизвика заслужените аплодисменти на публиката.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тържествената вечер бе открита от Светла Москова-председател на градската  организация „Русофили“ в Обзор, която разказа за създаването на организацията и за целите на русофилското движение. Присъстващият на тържеството председател на НДР-Несебър Христо Николов връчи членски карти на новоприети членове на движението сред които бяха: кметът на града Христо Янев; 82-годишният Велю Добрев, редовен участник в събора на язовир „Копринка”, артистите от театър „Славянка“ – руски граждани, постоянно живеещи на територията на  община Несебър, подали молби за членство.

Преди представлението бе огласена позицията на Управителния съвет на НДР-Несебър във връзка с атентата срещу руския пътническия самолет на 31 октомври над Синайския полуостров и трагичния инцидент с военния самолет „СУ-24” на 24 ноември,която е изпратена и до посолството на Руската федерация у нас.