Украйна-войната на олигарсите: Част II-Игор Коломойски-гърмящата смес

Украйна-войната на олигарсите: Част II-Игор Коломойски-гърмящата смес

Публикувано от:

Автор: Марин Тенев

Израелско-украински бизнес, еврейска кръв, украинска „мова“ и приятелство с  „десен сектор“  – не е ли това опасен микс, коктейл „Молотов“? Запознайте се, но отдалеч- Игор Коломойски!

В Украйна той   определено се оценява като най-опасният човек в страната (казва Сергей Висоцки от Киев -влиятелен журналист –колумнист на сайт Liga.net и  уважаван анализатор от западни СМИ). Коломойски обявява война на колегите си конкуренти – донбаските олигарси. В качеството си на  днепропетровски губернатор, на срещата   с журналисти в областната администрация, заявява: “Днес държавата е просто длъжна  да  конфискува имоти, коли, акции на поддръжници на „сепаратизма“….,“на всички онези, които финансират и  продължават да финансират тероризма в страната.“

Въпреки, че изказването му се отнася до неназован “спонсор на сепаратизма”, всъщност става дума за “Ukrtelecom”, която е собственост на Ринат Ахметов. Да, обвинения  за финансиране на „сепаратизъм“ прозвучаха не само срещу него, но и към най-важните бизнесмени в Донецк и Луганск.

Ето какво казва Николай Левченко, ръководител на Партията на регионите в Донецк: “Подобни твърдения са направени в гняв от чувство за безполезност и предчувствие за неизбежно трагичен край. Хората с кръв  по ръцете си  не могат да живеят щастливо след това. Той  със сигурност ще се опита да изтъргува с Киев своето, зад гърба му е неговата собствена армия – около пет хиляди мъже неговият  батальон “Днепър” – незаконна въоръжена формация”.

Любопитното е, че тази характеристика е  известна  на Коломойски , той не оспорва подобни твърдения.За него е гордост  да бъде считан толкова опасен.

Ние започваме с информация за състоянието. Първата оценка според  списанието  Форбс: Днепропетровския „владетел“  има състояние  1,8 милиарда долара. Това означава, че той е в топ три на най-богатите хора в Украйна. Предмета на дейността  на бизнес групата “Приват” обобщава всичко:  петролната индустрия,  самолетостроене, авиокомпании, банки… . Групата счита единодушно да бъде непублична, непрозрачна в страната. Игор Коломойски започва правене на бизнес през последните 20 години и оттогава спазва абсолютна непрозрачност на целия си бизнес.

Засега “частния Игор”, както мнозина го наричат,  повтаря в определен етап пътя, който веднъж бе извървян от  бизнесмена Павло Лазаренко: от министър-председател, а след това след серия от “лудории и скокове” – къде?Правилно си спомняте, драги читателю – в американски затвор.

“Изглежда, че създаването на популярността на военен губернатор на Днепропетровск осигурява основата за формирането на собствена армия. И ако там е установен феодален център, въз основа на една армия и власт, разчитайки на милиция лоялна към него, Коломойски може да се превърне в гробокопач на властите в Киев и може да създаде голям проблем за президента. Мисля, че Порошенко разбира това.Същите тези батальони може да се насочат към Киев, както напоследък заплашват активистите на „десен сектор“ (разбирай Коломойски). В Днепропетровск  има хора, които твърдят, че управителя -олигарх  е един от тези хора, които са отговорни за подстрекаване на войната”,казва анализаторът Костя Бондаренко.

Напоследък има съмнения  за участието му в неотдавнашната трагедия с малайзийския “Боинг”, отнел живота на 300 души от различни страни. Няколко авторитетни източници в Полша, Русия, Германия,  позовавайки се  на добре информирани специалисти,  свързват  Коломойски с трагедията на “Боинга”,  разбил се близо до Донецк.Разбира се, доказателства за това не са събрани още.

Между другото, Коломойски е сред онези, които утвърждават идеята  за Украйна „от Балканите до Волга“…Би следвало да се запитаме: Как така от Балканите?!

По време на работното посещение на президента на Украйна Петро Порошенко в Донецката  област, той открито му  заяви, че  никога  няма да се подчини на идеята за примирие,  че неговата армията  ще довърши тези “сепаратисти “, казва нашият източник.

“Неговата армия” ​​– това не са  само думи. Дори антируски настроените  чуждестранни наблюдатели са възмутени от неговите садистични главорези. Командирите на батальони „Днепър“ и “Донбас” със знанието на шефа ха СБУ Наливайченко участват в  търговията  с  органи.  В социалните мрежи се появи  кореспонденция на адвоката  на Юлия Тимошенко Серхий Власенко с “немски хирург” Олга (Olga Wieber) и командирът на батальона “Донбас”.

В украинските медии редовно се публикува информация по проблемите, свързани с лечението на ранени войници по време на АТО. Там са и  многобройните  доклади за обезобразени и без вътрешни органи тела, намерени на бойното поле и в жилища от селищата, където се провежда  ATO . На 19 юни служител от милицията  в Луганск докладва, че при много от мъртвите, които са намерени след стрелбата, не е имало вътрешни органи. Служителят прави предположение, че в ръководството на ATО процъфтява бизнес- търговия на органи.

Но да завършим с друга информация : на 7 юли политически експерт, ветеран от контраразузнаването за специални поръчки “Shabak”, Aлекс Гройсман заявява, че Koломойски може да даде обещаната земя на евреите.Земята  в Украйна.

Ето какво споделя Гройсман.”Украйна – като историческа родина на много поколения израелци, може да се превърне в новата  “Обетована Земя”.  Тук можем да разчитаме на подкрепата на местната диаспора. На първо място-Днепропетровската .Това трябва да се има в предвид! Действителният ход на събитията в Украйна може да направи така, че Игор Коломойски да поеме отговорност за цялата страна. И в този случай  поддръжката на милионите едноверци, които са в състояние  с оръжие в  ръцете да защитят земята си, би била  възможна.”

Ха сега де! Нито повече, нито по-малко. Вече по-ясни ли стават плановете на САЩ относно Украйна? Бедни, бедни украинецо…загинал в „неравна битка“ с „руските окупатори!”