Владимир Путин е единственият лидер, който Западът има

Един новинарски репортаж на „Ройтерс” от името на прес-титутките Робин Емот и Сабин Сайболд показва до каква степен Западът е лишен от честни, интелигентни и отговорни журналисти и правителствени служители. Ще изследваме непочтеността или некомпетентността първо на репортерите и след това на западните правителствени служители.

Емот и Сайболд описват НАТО като „западен алианс за отбрана”. След режима на Клинтън НАТО е алианс за водене на нападателна война, което е военно престъпление според Нюрнбергските правила, създадени от САЩ. Под флага на НАТО много страни бяха бомбардирани, нападнати и правителствата им бяха свалени от Вашингтон, действащ под прикритието на НАТО.

Разрушените страни изобщо не представляваха заплаха за страните от алианса на НАТО и не предприеха никакви агресивни действия срещу членките на НАТО. Как е възможно репортерите на „Ройтерс” да не осъзнават това? Защо те наричат един инструмент на агресията на Вашингтон „отбранителен съюз”?

Емот и Сайболд съобщават, че „руската агресия” е причината за това НАТО да разположи 3000–4000 войници в прибалтийските държави и Полша. С други думи, нещо, което не съществува – руската агресия срещу прибалтийските държави и Полша – се приема за факт, на който трябва да се противодейства с военни мисии.

Репортерите не си задават въпроса дали този незначителен брой войници представлява отбрана или провокация. Броят на войниците би трябвало да бъде 100 пъти по-голям, за да започнат силите поне да приличат на отбранителни сили. Какво е тогава предназначението на тези 3000–4000 натовски войници?

Всеки информиран човек знае, че няма необходимост от отбранителни сили срещу Русия в Прибалтика и Полша. Като изключим този факт, само абсолютен идиот може да мисли, че 3000–4000 войници представляват защита срещу руската армия. През юни 1941 г. операция „Барбароса” се стовари върху Русия с нападение на четири милиона войници, чийто главен германски компонент бяха може би най-добре обучените и дисциплинирани войници във военната история, с изключение само на спартанците. По времето, когато американците и британците се готвеха за нападението в Нормандия, руската армия беше сдъвкала Вермахта. Имаше само няколко дивизии с 40% от силите, които да се противопоставят на нахлуването в Нормандия. По времето, когато руската армия стигна Берлин, германската съпротива се състоеше от въоръжени деца.

Репортерите на „Ройтерс” не повдигат въпроса за твърдението на президента Обама, че 1000 войници от тези незначителни сили ще бъдат американци, с цел „да се усили нашето изнесено присъствие в Централна и Източна Европа”. Защо им е на САЩ „изнесено присъствие” в Централна и Източна Европа? Какво означава „изнесеното присъствие” на САЩ в Централна и Източна Европа освен безумно безразсъдство? Хиляда американски войници не стават за нищо друго освен за провокация.

Емот и Сайболд съобщават със сериозни лица и без да се разсмеят или усъмнят в недоказуемите обвинения за руска агресия на втория съветник по националната сигурност на Белия дом Бен Роудс, полския външен министър Витолд Вашчиковски, президента Обама и председателя на военната комисия на НАТО Пьотър Павел.

Ген. Павел каза, че „Русия се опитва да възстанови своя статут на световна сила, едно усилие, което включва използването на нейните въоръжени сили”.

Обама каза, че е необходимо „да се запазят в сила санкциите срещу Москва, докато тя не се съобрази напълно със споразумението за спиране на огъня в Украйна”.

Вашчиковски каза: „Ние трябва да отхвърлим всякакво пожелателно мислене по отношение на прагматичното сътрудничество с Русия, докато Русия продължава да напада своите съседи”.

Роудс заплаши „продължаващата агресия” на Русия с отговор на НАТО.

Тези твърдения са пропагандни. Ако тези, които ги изразяват, действително вярват в тях, те са прекалено имбецилни, за да им бъдат поверени обществени постове.

Възможно е чешкият генерал да не знае, че Русия е използвала въоръжени сили само за да отблъсне инспирираната от Вашингтон грузинска инвазия в Южна Осетия и срещу ИД в Сирия, което САЩ, ВБ и Франция също твърдят, че правят. След отблъскването на грузинската инвазия Русия изтегли силите си. След като се справи с убежището на ИД в Сирия, Русия се изтегли и беше принудена да се върне заради възстановяване числеността на ИД от Вашингтон.

Дали полският външен министър ще може да назове страните, които „Русия продължава да напада”?

Дали президентът на САЩ наистина не знае, че Русия не е страна в споразумението за прекратяване на огъня в Украйна? Това е споразумение между отцепилите се републики и правителството в Киев. Вашингтон направи всичко възможно да разубеди Киев да спазва подписаното споразумение.

Може ли съветникът по националната сигурност Роудс да ни каже къде се случва тази „продължаваща агресия на Русия”? Кои страни са нападнати и завладени?

Как може да има толкова много руска агресия и никакви доказателства за нея?

Наскоро президентът Путин жестоко разкритикува западните медийни к*ви, които раздухват пламъците на Трета световна война, повтаряйки папагалски пропагандните лъжи на Вашингтон. Тези лъжи са безразсъдни. Те застрашават живота на планетата Земя.

През целия ми живот американските президенти са работили за намаляване на напрежението между двете основни ядрени сили. JFK работеше с Хрушчов за разреждане на опасната ситуация, възникнала с разполагането на американски ракети в Турция и в отговор – разполагането на руски ракети в Куба.

Президентът Никсън придвижи СОЛТ I, договор за ограничаване на стратегическото въоръжение, и Договора за ограничаване на системите за противоракетна отбрана (ABM Treaty).

Президентът Картър изработи СОЛТ II.

Президентът Рейгън договори с Горбачов края на Студената война, най-многообещаващото постижение на ХХ век.

Режимите на Клинтън, Дж. У. Буш и Обама направиха всичко възможно да повишат напрежението между ядрените сили до височини отвъд най-опасните дни на Студената война.

Злотворният режим на Клинтън наруши думата на американското правителство, унищожавайки по този начин честта на американското правителство, като разшири НАТО до границите на Русия.

Злотворният режим на Дж. У. Буш изтегли САЩ от договора за ограничаване на антибалистичните ракети и пренаписа военната доктрина на САЩ с цел да издигне ядреното оръжие от оръжие за ответен удар до оръжие за пръв удар. Този безумен акт беше предизвестие за руснаците.

Злотворният режим на Обама възнамерява да разположи ядрени ракети на границите на Русия в Полша и Румъния и конструира държавен преврат в Украйна с намерението да лиши Русия от нейната черноморска военна база в Крим, единственото южно пристанище на Русия.

Изправено пред инсталираното от Вашингтон русофобско правителство в Украйна, руското население на Крим, руска провинция от 1700 г., гласува на практика единодушно за присъединяване към Русия, към която Крим принадлежеше, преди Хрушчов да го прехвърли на Украйна в средата на ХХ век. Приемането на желанието на собствения народ от руското правителство беше погрешно представено с пропагандна цел от Вашингтон и преститутките като „руско нахлуване и анексиране на Крим”. Тази лъжа е източникът на мита за „руската инвазия”. Руските въоръжени сили вече присъстваха в Крим, защото когато Русия предостави независимост на Украйна, Русия си запази дългосрочния лизинг върху руската военноморска база в Крим. Както свидетелстваха всички международни наблюдатели, вотът беше независим от руското военно присъствие.

Глупакът от Белия дом каза, че вотът в Крим бил без значение, защото не била гласувала цяла Украйна. Глупакът е прекалено невеж, за да знае, че това смехотворно изказване дискредитира Американската революция, защото народът на Великобритания не е гласувал. По точно същата причина, по която глупакът иска Крим да се върне на Киев, САЩ трябва да бъдат върнати на Великобритания. Аз се съмнявам, че народът на Великобритания ще ни приеме. Кой иска една нация от криминални престъпници да се удави в собствената си арогантност?

Днес светът е изправен пред перспективата безгрижните американци да изберат една откачена престъпна или полупрестъпна личност за свой президент, една личност, която обяви, че президентът на Русия е „новият Хитлер”. Изказването на глупавата кучка е обявяване на ядрена война и тази опасна, безразсъдна, некомпетентна, нехайна личност беше избрана от Демократическата партия за следващия Президент на САЩ!

Невежеството и глупостта на американския народ ще унищожат света.

Не е чудно, че Владимир Путин, единственият отговорен световен лидер освен президента на Китай, е отчаян, че западните медии не разбират, че тяхното безотговорно пренебрегване на истината помага на Вашингтон да вкара света в ядрена война.

Путин не иска война. Той прави всичко по силите си да я избегне. Но Путин няма намерение да предаде Русия на Вашингтон. Точката на отвързване на третата световна война ще бъде инсталирането на ракетите на Вашингтон в Румъния и Полша. Както наскоро Путин обясни на имбецилните западни журналисти, тези ракети могат лесно и тайно да бъдат трансформирани от антибалистични в нападателни ядрени ракети, които могат да поразят руските цели до пет минути след изстрелването си, като лишат Русия от ответно възпиране. След като тези ракети бъдат инсталирани, Вашингтон ще може да дава заповеди на Русия.

Каквото и да мислят зловредните мъже и жени във Вашингтон, които играят комар с живота на планетата, Русия няма да приеме тези ракети.

Къде се помещава световното лидерство? Във Вашингтон, световната столица на военните престъпници, които движат света към ядрена война, или в Русия, чието ръководство приема безброй обиди и провокации в усилието си да избегне войната?

Автор: Пол Крейг Робъртс
Източник: http://glasove.com