ВКС на РФ унищожиха свързочен възел на ИД в Хомс и команден пункт на терористите в провинция Хама

ВКС на РФ унищожиха свързочен възел на ИД в Хомс и команден пункт на терористите в провинция Хама

Публикувано от:

През изминалото денонощие руските самолети Су-24М, Су-25 и Су-34 нанесоха удари по девет обекта на забранената в РФ групировка „Ислямска държава“ в Сирия, като извършиха 25 полета. Това съобщи пред журналисти официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

„Нанесени са удари по девет обекта на бандитските формирования ИД“, каза той.

„Всички удари бяха насочени на дезорганизиране на управлението и нарушаване на системата за материално-техническо обезпечение на терористите“, подчерта Конашенков.

Той съобщи също, че бомбардировачи Су-24М от ВКС на РФ са нанесли удар по свързочен възел на терористите от „Ислямска държава“ в сирийската провинция Хомс и са унищожили команден пункт на бойците в околностите на Ер Растан (провинция Хама).

„В резултат от прякото попадане върху постройката, в която се намира свързочният възел, обектът е унищожен. Данните от радиоразузнаването потвърдиха прекратяването на функционирането му“, каза той.

Освен това, по думите на Конашенков, в района на селището Тел-Бис в провинция Хомс са нанесени удари по три обекта, използвани от терористите. „Самолетите Су-34 и Су-24М унищожиха два склада за боеприпаси на терористите. В резултат на въздушния удар в склада е възникнал пожар и детонация на боеприпасите, което е довело до унищожаването на дадените обекти“, каза той.

Руската авиация е унищожила и позицията на реактивна артилерия на бойците в района на Джиср ал-Шугур в сирийската провинция Идлиб, съобщи Конашенков.

„През изминалата нощ по резултатите от провеждането на въздушно разузнаване фронтовите бомбардировачи Су-24М нанесоха авиационен удар по открита огнева позиция на реактивна артилерия на бойците в района на населения пункт Джиср ал-Шугур (провинция Идлиб). Данните за обективен контрол потвърдиха взривяването на намиращите на обекта боеприпаси“, каза той.

Освен това, руските дронове са открили и огнева позиция на артилерия на терористите в района Джабел Коба в провинция Идлиб, разказа още Конашенков. „Въздушните удари на щурмовите изтребители Су-25 по дадената цел унищожиха три артилерийски оръдия и полеви склад за боеприпаси“, каза генералът.

Нанесен е и удар срещу лагер за подготовка на терористи от забранената в РФ ИД в района на Джиср ал-Шугур. „Унищожени са постройки, в които се намира склад с боеприпаси на терористите. В резултат от детонацията на боеприпасите са унищожени четири единици автомобилна техника“, уточни Конашенков.

Той съобщи също, че руската авиация е нанесла шест удара по базата на „Ислямска държава“ в района на град Идлиб, в резултат на което са унищожени около 30 единици техника, включително и превзетите по-рано от сирийската армия танкове Т-55.

„По обекта са нанесени шест въздушни удара, в резултат на които техниката на терористите бе изцяло унищожена“, каза той.

Конашенков съобщи също, че в района на Бейт-Мнайн в провинция Латакия е бил нанесен удар по командния пункт на едно от бандитските формирования на ИД.

Той е бил напълно унищожен с точен удар на бомбардировача, подчерта Конашенков. „Данните за обективен контрол засякоха два пожара на обекта“, поясни представителят на руското министерство на отбраната.