ВКС на РФ унищожиха замаскирана в гората база на ИД

ВКС на РФ унищожиха замаскирана в гората база на ИД

Публикувано от:

ВКС на РФ в Сирия през нощта срещу 8 октомври са поразили с бетонобойни бомби подземни укрития на терористите от ИД в населените места Арафит и Салма. Унищожена е и замаскирана в гората база на терористичната групировка, заяви пред журналисти официалният представител на министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков.

В четвъртък той съобщи пред журналисти, че през нощта срещу 8 октомври самолети на руската авиация са извършили 22 полета и са нанесли удари срещу 27 обекта на терористите на територията на Сирия.

„С точни попадения на бетонобойни авиационни бомби са поразени подземни укрития на терористите, открити по-рано чрез средствата за космическо разузнаване в района на населените места Арафит и Салма“, заяви Конашенков.

По думите му, в резултат на въздушното разузнаване е открита също и замаскирана в горски масив база на незаконни формирования от групировката ИД, която в последствие е била унищожена от двойка щурмови самолети Су-25.

Изказванията на представители на чуждите министерства на отбраната за неефективността на ударите на РФ срещу обектите на „Ислямска държава“ в Сирия се правят без каквато и да било конкретика и факти, каза още пред журналисти Конашенков.

„Знаем, че нашите критици виждат материалите ни, анализират ги и разбират какви щети нанасяме върху ИДИЛ в този регион. Публично обаче, всичко това се изразява от тях чрез лукавите фрази: „не вярваме“ или „неефективно“, заяви Конашенков.

Той отбеляза, че министерството на отбраната на РФ ежедневно информира световната общност за своята дейност в борбата срещу ИД „с посочване на картите на районите на нанасяне на ударите, представяне на данните за обективен контрол на резултатите от унищожаването на складове с боеприпаси, заводи за изготвяне на експлозиви и оръжия“.

„Иска ми се да отвърна на нашите критици: Господа, вие повече от година „гладихте“ ИДИЛ в този регион. А резултатът? Площта на териториите, контролирани от ИДИЛ в Сирия и Ирак само се увеличи в пъти“, подчерта официалният представител на руското министерство на отбраната. Той отбеляза готовността на различните сили, в това число и на „Свободната сирийска армия“, представяща се като основно обединение на въоръжената опозиция на Сирия, „да сътрудничи и съвместно да обсъжда въпросите за участие в борбата срещу ИД“.

За обсъждане на конструктивни предложения, по думите му, е готово и министерството на отбраната на РФ.