Великите ЛЮБЭ … докато смъртта ги раздели

Най-големите звезди на руската музика ЛЮБЭ радват феновете си с неповторими хитове повече от 27 години. Мистерия и неочаквани събития обаче обгръщат историята на гениалните музиканти. Любимците на Русия са преживели няколко тежки загуби – те се разделят по тъжен и нелеп начин с цели четирима членове на групата.

Първата неразрешена загадка около ЛЮБЭ се заплита през 1993 г., когато този свят напуска китаристът на групата Вячеслав Терешонов, част от формацията още от създаването й. Твърди се, че смъртта му е вследствие от злоупотреба с наркотици. На негово място идва Сергей Перегуда.

1996 година също е тежка за състава. В автомобилна катастрофа загива бас китаристът на ЛЮБЭ Александър Николаев. Неговото място заема Павел Усанов.

19 април 2009 г. е поредната трагична дата в историята на формацията. Тогава в катастрофа загива една от емблематичните фигури на ЛЮБЭ – беквокалистът Анатолий Кулешов. Именно на него формацията дължи хоровото звучене и фолклорните мотиви в лиричните балади.

Тази година феновете на ЛЮБЭ отново бяха в траур. Без да дойде в съзнание, почина четвърти член на групата – 40-годишният баскитарист Павел Усанов, който бе жестоко пребит. Мъката за музикантите е огромна.

Мистерията се заплита от факта, че Усанов си отива от този свят на същата дата, на която трагично загива и Анатолий Кулешов. Случайни съвпадения или черна прокоба преследва една от най-популярните руски групи -загадката остава неразрешена…

За безвременната раздяла със скъпите си приятели и колеги, фронтменът на ЛЮБЭ Николай Расторгуев коментира: „Ние винаги ще помним своите другари и ще продължим да изпълняваме песни в тяхна памет.“

Въпреки тежките и мистериозни загуби, групата продължава да бъде на върха и да радва своите фенове. Родната публика ще може да се наслади на страхотната музика на ЛЮБЭ в най-мащабния им концерт у нас на 10 декември в „Арена Армеец“. Билетите за събитието се продават в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК.