Вашингтон открито координира шантажа и натиска по отношение на Русия

Вашингтон открито координира шантажа и натиска по отношение на Русия

Публикувано от:

Председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин заяви, че Вашингтон „стигна до такава наглост, че не крие това, че открито координира шантаж и натиск по отношение на РФ”. Такава твърда оценка на действията на САЩ даде Наришкин по време на среща със заместник-председателя на Либерално-демократичната партия на Япония, председател на Асоциацията на депутатите от парламента за дружба с Русия Масахико Комура.

Политикът отново подчерта, че „в Русия, разбира се, сме крайно разочаровани от това, че нашите уважаеми японски партньори са се присъединили към неправомерните и контрапродуктивни решения на така наречената „Група на седемте” по отношение на антируските ограничения”. „Ние разбираме, че тези стъпки са били предприети под твърдия натиск от страна на Вашингтон, и Вашингтон вече е стигнал до такава наглост, че не крие това, че координира шантажа и натиска по отношение на РФ”, заяви Наришкин.

Според председателя на Държавната дума, тези стъпки вредят на развитието на руско-японските отношения, както и поотделно на всяка от двете страни.