Вашингтон е шокиран от последната си среща с руските специални части

Вашингтон е шокиран от последната си среща с руските специални части

Публикувано от:

Руските специални части в Крим впечатлиха с високата си ефективност, но не остана незабелязано и тяхното модернизиране. Руските спец.части бяха с модернизирана екипировка, а дори американските секретни агенции проспаха случващото се на полуостровът.

Във Вашингтон правителството и Конгреса си задават въпроса как руските специални части са се превърнали в толкова силна, бърза и ефективна структура. Основния въпрос е – колко подкрепа е имало от страна на някои западни държави. А сътрудничеството между Русия и Европа винаги е било саботирано или контролирано от официален Вашингтон.

През 2011 г., например, германската компания  Rheinmetall подписа договор за $ 140 млн.долара, за да изгради тренировъчен симулационен център за руските специални части, намиращ се в югозападна Русия. В този център бяха обучавани до 30, 000 бойци годишно. С това стана ясно, че германските военни специалисти и стратези обучават руските си колеги – това е нещо, което Вашингтон подозираше от години.

Германската компания Rheinmetall продължи да защитава договора си с Русия, дори след като руските специални части поставиха Крим под свой контрол. Германското правителство прекрати договора с Русия едва в края на месец октомври. Във Вашингтон подозират, че германските специалисти работят с руските специални части отдавна.

„Американското правителство трябва да накара нашите партньори от НАТО да прекратят всякакво военно сътрудничество с Русия, до момента, в който се оттегли от Украйна“, коментира американски сенатор, цитиран от „Stratrisk“.

Група експерти в Сената са уведомили през 2012 г , че немската компания е партньор с руската държавна компания „Оборонсервис“. [Recent Sales of Military Equipment and Technology by European NATO Allies to Russia]

В официален Вашингтон едва сдържат яростта си към своя най-важен партньор в Европа заради това военно сътрудничество. Всичко това само ескалира, поради факта, че американците не разполагат с информация колко дълго Русия и Германия са имали подобно военно сътрудничество. Американските стратези са останали шокирани от подобреното ниво на ефективност и боеспособност на руските специални части от последния път, когато ги видяха в Грузия през 2008 г.

„Stratrisk“ цитират човек от разузнаването в САЩ, който заявил, че в Пентагона се говори, че германските експерти са предоставяли обучение директно за руските Спецназ. След като най-накрая договора беше прекратен от немското правителство компанията Rheinmetall  отказва всякакъв коментар.

Не е случайно, че бяха разкрити толкова много американски шпиони в Германия, както и че американската Агенция за национална сигурност (АНС) е подслушвала телефонните разговори и на самия канцлер Ангела Меркел. Русия и Германия си сътрудничат и в икономически план. Така, например, Германия получава газ на преференциално ниска цена от Русия, защото заедно немски и руски компании разработват газови находища в Русия. Анализите сочат, че само през 2013 г. Германия е внесла стоки в Русия на стойност $ 50 млрд.долара. За това Германия не е никак очарована от идеята за налагане на анти-руски санкции, въпреки че послуша Вашингтон и също наложи някои санкции, повечето от които са насочени само срещу определени граждани на Русия. Германските компании, както и самата търговска камара на Германия обявиха, че са против налагането на санкции срещу Русия, изтъквайки, че от последвалият „ефект на бумеранга“ те ще навредят и на Германия.

Източник: alterinformation.wordpress.com