България – втората най-предпочитана дестинация за руснаците в Европа

България – втората най-предпочитана дестинация за руснаците в Европа

Публикувано от:

България на второ място по предпочитание сред руснаците, като ни изпреварва само Испания. В първата тройка попада още Гърция, чиито острови Корфу, Родос и Крит са любими на много руски летовници. Това показва класация на TUI Россия за европейски дестинации.

И тази година най-популярната европейска дестинация е Испания, но търсенето се е преместило по посока Балеарските острови. Почивките на Майорка и Ибиса са изключително популярни през целия сезон. А що се отнася до самата Испания тук се наблюдава обратната ситуация, резултатите са се оказали по-ниски от очакванията. През изминалите две-три години тази дестинация регистрираше колосален ръст, но през тази година записванията за курортите на Каталуния значително намаляха.

Второто място е за България. През тази година традиционно евтината дестинация показа отлични резултати, отчитат от TUI като добавят, че българските курорти са се продавали добре през целия сезон. Причината за това е, че тенденцията тази година се измести към по-достъпните хотели и апартаменти, отбелязват експертите на “ТUI Россия”, цитирани от btvnews.

“Бронзът” е за нашата южна съседка Гърция. През тази година предлагането на хотели на остров Крит се е разнообразило. Той стана предпочитаното място за отдих, изпреварвайки своите конкуренти Родос и Корфу.

В първата петица попадат още Италия с нейната Венецианска Ривиера и Римини и Черна гора с красивото си адриатическо крайбрежие.