БСП кани Путин в Павел баня

Общинският съвет на БСП – Павел баня е взел единодушно решение да покани у нас руския президент, на провелото се в петък партийно събрание – съобщават социалистите от курортния град.

Социалистите ще изпратят официално Покана до Президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин да посети Община Павел баня по време на негова предстояща визита в нашата страна – се казва в съобщението.

Повод за специалното внимание, което павелбанци очакват от Путин в навечерието на Националния празник на България, 3 март  е че  тази година се  честват 140 години от започването на Руско-турската  война през 1877г., довела до Освобождението на България от турско робство.

Град Павел баня, пък носи името на Княз Павел Александрович – син на Император Александър ІІ Николаевич  (Цар Освободител).

„Поканата е израз на дълбоките родствени корени между нашите два славянски народа. Тя е и израз на почит и преклонение пред стотиците хиляди свидни жертви, които Русия е дала по време на войната в името на Освобождението на Майка България!“   – се казва още в съобщението до медиите от Общинския съвет на БСП-Павел баня.

Източник: kazanlak.com