Британският външен министър призова да престане демонизирането на Русия

Министърът на външните работи на Великобритания Борис Джонсън, по време на среща с американски конгресмени, призова да се откажат от демонизирането на Русия, предаде РИА „Новости“

По думите на Джонсън в отношенията между Москва, Лондон и Вашингтон следва да се провежда политиката на „участие и бдителност“.

„Ние обърнахме внимание на новата администрация и Конгреса върху това, че би било безумие да демонизираме Русия или да я гоним в ъгъла“, заяви британският външен министър.

Борис Джонсън беше на официална визита в Ню Йорк и Вашингтон, където проведе редица срещи със съветниците на Доналд Тръмп и членове на Конгреса на САЩ.

По-рано британският външен министър се изказваше много рязко по отношение на Русия. Той обвини Москва в причастност към обстрела на хуманитарния конвой на ООН в Алепо, като не преведе никакви доказателства за това. Нещо повече, Борис Джонсън призоваваше за провеждане на демонстрации пред руското посолство в Лондонпротив политиката на Русия в Сирия. В отговор, Москва заяви, че подобни изказвания предизвикват само чувство на срам заради шефа на Форин офис.