Британският външен министър нарече Русия „заплаха за всички“

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че Русия е заплаха за всички държави, тъй като пренебрегва международните норми, пише Reuters, цитирана от РИА Новости.

„Русия игнорира международните норми на поведение и нарушава законите на световната общност. Това е предизвикателство и заплаха за всички нас“, заяви британският министър по време на посещението си в Грузия.

При това той отбеляза, че Русия и Великобритания имат общи интереси в борбата с терористичната групировка „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак.

Хамънд и преди е правил подобни резки изказвания по адрес на Русия, припомня РИА Новости. През март той призова Крим да бъде върнат в състава на Украйна, както и „да не се хвали руският президент“ за решението му да изтегли войските от Сирия, тъй като това било същото като „да хвалиш мъжа, престанал да бие жена си“. Представителят на руското външно министерство Мария Захарова веднага реагира на изказванията на Хамънд като написа във Facebook: „Господин Хамънд, това от личен опит ли е?“.