Блокираха акаунта на руски писател във Фейсбук заради пост за Путин

Акаунтът във „Фейсбук“ на руския писател Едуард Багиров бе блокиран заради публикуването на пост, в който авторът съобщава, че рейтингът на Путин е достигнал най-високите си показатели, въпреки санкциите срещу Русия, предаде lifenews.ru.

Самият писател отбелязва, че това се случва не за първи път, но сега акаунтът в социалната мрежа е бил блокиран за цяла седмица и то, според него, без никаква основателна причина.

„На практика в поста не се съдържаше нищо подозрително, нито нещо криминално, нито порнография, дори политика нямаше. Аз просто написах, че рейтингът на Путин е достигнал абсолютен рекорд. И заради този мой пост блокираха акаунта ми за цяла седмица. Не за първи път ми се случва, но това вече минава всякакви граници“, заяви Багиров пред радио „Говорит Москва“.

Писателят е публикувал скрийншот на поста си в Twitter. В текста писателят обръща внимание на това, че руснаците високо ценят резултатите от работата на президента Владимир Путин. Той също така съветва недоброжелателите на Русия да прочетат книги по история, за да разберат отношението на руските хора към лидерите на украинския национализъм Степан Бандера и Роман Шухевич.