Блестящ старт в гр. Велико Търново на турнето на балетната трупа на Държавния академичен театър за класически балет с постановката „Лешникотрошачката”

Вчера Дворецът на културата и спорта „Васил Левски” в гр. Велико Търново беше разтресен от бурните аплодисменти на зрителите. Това е първият град от турнето на Държавния академичен театър за класически балет. Две хиляди души възторжено аплодираха на крака балетната трупа. Петнадесет минути публиката, сред която имаше много деца, възторжено поздравяваха примата на театъра Народната артистка на Русия Екатерина Березина. Балетната постановка „Лешникотрошачката” на П.И. Чайковски е приказка за деца и възрастни. Този коледен подарък за жителите на гр. Велико Търново стана възможен с подкрепата на общината и с персоналната ангажираност на кмета инж. Даниел Панов и директорката на залата г-жа Таня Димитрова.

Турнето продължава в Пловдив – 11 декември – „Лешникотрошачката” и Стара Загора – 15 декември, Операта – „Пепеляшка”.

В София ще бъдат представени и двата спектакъла 12 декември – „Лешникотрошачката” на П.И.Чайковски и 13 декември – „Пепеляшка” на С. Прокофиев в Зала 1 НДК.

Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим.бг