Бг изпълнителя Георги Величков от „Пееш или лъжеш“ гостува в Кремъл

Популярният водещ и актьор Георги Величков в чийто вени тече наполовина руска и българска кръв започва своята кариера в екипа на балет Тодес. Радва се на изключителен интерес като водещ на руския формат на продуцента Атанас Лазаров – „Подмосковние вечера в България“, който поставя началото през далечната 2013-та. Георги залива от смях своите гости и приятели на организираните от него вечери на хумора и забавата. Инициатор е и на първите битки за Stand Up Comedy. Не след дълго влиза в студиото на златния глас на Армения Артур Надосян и записва своите първи хитове на руски. Жъне невероятен успех.

Истински фурор предизвиква с изпълнението на „Позови Меня“ на култовата банда Любе в предаването на Нова Тв – „Пееш или Лъжеш“. Оказа се че Георги Величков бе забелязан не само в България, но и в Русия.
Няколко дни след излъчването на предаването, той получава лично обаждане от Администрацията на Президента на Русия Владимир Путин и бе поканен официално да води и пее на коледното им парти в обятията на величествения Кремъл.

В Москва го посрещнаха с обичайното за Русия гостоприемство и почит. Вечерта на коледното парти, в руската столица се бяха събрали директорите на различни департаменти. С присъствието си се отчете и заместник министъра на военната промишленост – Андрей Богински, който държа реч пред публиката. Бляскавото предпразнично събитие протече в необичайно лежерна обстановка, а публиката прие Георги с много овации и благодарности на метри от Кремъл. Не пропуснаха да отбележат и неговата харизма и разбира се невероятния му глас. Преди да замине обратно за България, той получи много подаръци, които лично му ги връчи г-н Богински.

След като се върна в София, Георги бе поканен на прием в посолството на Русия, заедно с продуцента си Атанас Лазаров, собственик на Агенция за публични комуникации ПРофайл.

Лично новият руски посланик Анатолий Макаров поздрави Величков и Лазаров и им пожела успех и със самочувствие да прославят руската култура и изкуство у нас и по света.
На 13 януари 2017 на Величков му предстои да бъде специален гост-изпълнител и водещ на Голямата Руска Нова Година в култовия „Интрига“, организирана от Атанас Лазаров.

Източник: ИА Кросс