Балканите – първа цел за ислямистите от „Ислямска държава”

Вече било решено, че България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи „Черният Харифат на пророка Мохамед“.

След постигането на пълна победа в Ирак, фанатичната сунитската групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) планира да създаде първият ислямски халифат в Европа и вече да се нарича ИД – „Ислямска държава“, заяви нейният фанатизиран лидер Абу Бакр Ал-Багдади пред иранската агенция Mehr News Agency.

Според плановете на черните джихадисти първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България, първо – заради отличното й стратегическо положение и второ – поради хилядите последователи и многото мюсюлмани, които чакали само сигнал от своите водачи да се жертват в името на Аллаха. Като dead-line за постигане на тази цел в програмата на ИДИЛ е начертана 2020 година.

Балканите – първа цел за ислямистите от „Ислямска държава”2

Както вече стана известно, Ал-Багдади разкрил плана си за управление на бъдещия Халифат, в който далите му клетва за верност бойци ще се разпореждат с живота, имотите и жените на европейците. Всеки, който успее да завербува минимум 10 души за поддръжници на ИДИЛ, ще бъде помазан с благословията му. След което ще създадат ислямски халифат във всяка европейска страна. Във Великобритания ислямистите вече излизат на открити протести в подръжка на радикалния ислям с лозунги, призоваващи за приемането на шериат на острова.

В края на миналия месец ИДИЛ обявиха официално създаването на халифат в завоюваните територии в Ирак и Сирия. Известния ислямски теолог доктор Юсеф Ал-Кардауи, отбеляза пред ИТАР-ТАСС, че това далеч не съответства на нормите на шериата. Владенията трябва да се разширят!

Сунистките джихадисти на „Ислямска държава“ начертаха вече картата на териториите, които задължително трябва да попаднат под „черното знаме“ и законите на шериата. В тази карта попада и територията на днешна България. Според картата в халифата на ИДИЛ влиза Македония и всички страни от бивша Югославия, както и България, Румъния, Албания и Гърция.

Испания, която е била управлявана от мюсюлманите до края на XV век, и по конкретно Андалусия, тогава Кордовски халифат, ще бъде неотменна част от новият халифат, както и страните от Балканите и част от Източна Европа, включително Австрия. Към халифата ще бъдат задължително включени и всички съществуващи мюсюлмани по света в страните, в които живеят. Доста големи амбиции имат екстремистите към Европа! Апетит, който вече не им се побира в чиниите!

Обявената от фанатичните джихадисти държава се описва като „най-значимото развитие на международния джихадизъм и ислямизъм в световен мащаб“! Какво прави в случая „борец №1 против тероризма“ – САЩ?!

Иранският външен министър заяви в интервю пред Mehr News Agency и пред IRIB, че американските двойни стандарти правят борбата им срещу терористите от ИДИЛ „несериозна“. Мохамед Джафад Зариф апелира, че „борбата с тероризма и екстремизма изисква международно сътрудничество“.

BBC твърди, че Иран и САЩ си сътрудничат, за да се изкорени терористичната организация ИДИЛ в Ирак, иранският външен министър подчерта, че „САЩ не подхождат сериозно в борбата си срещу ИДИЛ и техните корени по света, заради двойните им стандарти! САЩ подкрепяха ИДИЛ в Сирия , а сега искат да се борят с тях в Ирак“, заяви Зариф и добави, че ИДИЛ веднъж е пуснал корени в Сирия, днес тя е в Ирак , а утре ще заплаха други страни.

Балканите – първа цел за ислямистите от „Ислямска държава”3

Опасността от радикализъм и краен ислям е надвисла като черен облак над света, но дъждът от този облак все още не е завалял. Какво чакаме – да ни залее черният порой ли?

Цялата световна общественост, всички световни организации защитаващи правата на човека, трябва да се надигнат и заедно, с общи усилия, да прогонят задаващия се „черен облак“ над Европа.
Необходимо е силно международно сътрудничество с един, общ лозунг – „Светът против насилието и екстремизма!“

Длъжни сме да опазим нашите земи, територии и ценности. И ако България има стабилна вътрешна политика и здраво правителство, това е възможно. В противен случай сме застрашени от „черна градушка“, където застраховките не важат!

Оля Ал-Ахмед
Оля Ал-Ахмед е известен български журналист и преводач от арабски и руски, експерт по ПР и протокол. Говори свободно английски, арабски, руски и испански.

Завършила е арабска филология в СУ с втора специалност журналистика и ПР и здравен мениджмънт в УНСС. Преди години само за една нощ преведе Наказателния кодекс на Либия и обвинителния акт срещу българските медици, с което нашумя.

Защитила е дисертация по съвременна арабска литература и език в Дамаск. Има редица научни публикации в областта на лингвистиката. Заклет преводач и хоноруван лектор в НБУ.