А. Дугин: Порошенко се готви да нападне Крим

Известният политолог и геополитик Александър Дугин смята, че в случай на потискане на противопоставянето на Югоизточна Украйна и осъществяване на геноцида в Донецка и Луганска народна република, киевската хунта начело с Порошенко ще осъществи въоръжена агресия по отношение на Република Крим, която влезе в състава на Русия.

„Киев, начело с Порошенко е достатъчно силен за окупацията на ДНР и ЛНР (при условие, че продължи политиката на изчакване от страна на Кремъл). Съпротивлението ще продължи, убитите ще бъдат хиляди,- смята политологът. – … Киев незабавно ще се насочи към Крим. Порошенко ясно се изказа за това. Тогава Русия ще бъде принудена да започне война. И то в условия, които са много по-сложни, отколкото сега. Ще придвижи ли Киев войските си към Крим? Категорично, да. Ще отговори ли Русия с война? Категорично, да”.

Александър Дугин споделя прогнозите си в случай на изостряне на ситуацията в Новорусия. „Ако Путин вкара войската си сега, има шанс да освободи Новорусия за месец, месец и половина. С огромни загуби… Ако Путин изчака атаката на Крим, Новорусия ще бъде освободена, но с много по-големи щети и много по-отдалечено във времето”.