Анализатор: Санкциите приближават преломен момент в отношенията между Русия и САЩ

Анализатор: Санкциите приближават преломен момент в отношенията между Русия и САЩ

Публикувано от:

Продължаването на санкционната политика по отношение на Русия неизбежно ще доведе до преломна точка в отношенията със САЩ, след което сътрудничеството между Москва и Вашингтон в регионите, където без него не може, ще бъде крайно затруднено. Това мнение изказа британският политически анализатор Кристофър Уокър в интервю за иранската телевизия Press TV, анализирайки реакцията на Кремъл относно новите санкции, предаде РИА Новости.

Санкциите без съмнение ще се отразят негативно на двустранните отношения, счита Уокър. На всеки няколко месеца Западът засилва ограниченията, като този път те засегнаха нефтогазовия отрасъл. Това, по думите на анализатора, ще създаде трудности за руската енергийна политика. Напрежението в отношенията доказва ситуациятата с въоръженията на НАТО край границите на Русия.

Британският анализатор обаче изразява съгласие с прес-секретаря на руския президент Дмитрий Песков, че санкциите няма да окажат никакъв ефект върху позицията на Кремъл по Украйна. Също толкова безполезна, според Уокър, е забраната на руски чиновници да влизат в страни, подкрепящи политиката на санкции на САЩ.