Американците във възторг от руските анимационни филмчета

Медийната платформа BuzzFeed проведе експеримент, при който на американци били демонстрирани руски и съветски анимационни филми. След края на експеримента американците били във възторг, предаде телевизия „Звезда“.

Повечето от зрителите не познали руския Мечо Пух. Някои взели крокодила Гена за динозавър, а Чебурашка сметнали за мила през деня, но плашеща през нощта.

Американците оценили графиката на съвременната руска анимация „Маша и Мечока“, като я сравнили с компютърна игра. Младежите изразили съчувствие към животното, възпитаващо хиперактивната Маша.

В края на експеримента много от участниците заявили, че са готови да гледат руски филмчета с часове и им харесват повече, отколкото американските заради интересния им сюжет и графика.

„Честно, иска ми се и нашите анимационни филми да бяха такива, това е страхотно. Впечатли ме начинът, по който изглеждат, графиката им“, разказва един от зрителите.

Преди началото на експеримента повечето участници мислели, че в съветските детски филмчета ще присъства много черен хумор или пък, че Америка ще бъде представена негативно. Други смятали, че поради това, че не знаят руски, няма да могат да разберат сюжета. По-късно обаче, те признали, че всички тези опасения са се оказали напразни.