Американски експерт: Руският ЗРК С-400 на практика е неуязвим

Руските зенитно-ракетни комплекси С-400 „Триумф” притежават уникални бойни възможности и практически са неуязвими. Това обяснява американският експерт в областта на сигурността Тайлър Рогоуей пред RT.

Експертът е уверен, че руската ПВО е толкова добра, че не може да бъде преодоляна или унищожена от американския ЕА-18 „Гроулър” или каквото и да е средство, действащо без поддръжка. Особено опасен е ракетният комплекс когато е част от цялата система за ПВО.

Рогоуей отбелязва, че само разработката на сложна система, включваща в себе си радиоелектронни средства, различни системи за наблюдение и разглеждане на всички възможни планове за атака, може да бъде ефективна за противодействие на С-400.

ЗРК С-400 „Триумф” е предназначен за поразяване на самолети за радиоелектронни смущения, самолети за радиолокационно откриване и управление, разузнавателни самолети, самолети от стратегическата и тактическата авиация, балистични ракети, хиперзвукови цели и други съвременни и перспективни средства за въздушно нападение.