Ал. Симов: Дневният ред на хората е различен от наложения в медиите

Дневният ред на хората е коренно различен от медийните дъвки и балони, обобщи Александър Симов впечатленията от двудневните срещи с жители на Пловдив и областта.

„Гражданите имат конкретни искания, поставят ясни въпроси за собствената си перспектива и за това, което могат да получат от Европа. Струва ми се, че средствата за масова информация подценяват истинските нужди на българина“, сподели пред колеги в Карлово журналистът във в. „Дума“.

Залата в Общинския съвет на подбалканското градче се оказа тясна за желаещите да се срещнат с него и Ия Петкова-Гурбалова.

Карловци питаха как ще бъдат защитени българските интереси в геополитическия казус с Украйна, какво дава Европа на България, с какви политики ще се решават проблемите с безработицата и оставането на младите в България.

Намаляването на бедността е основна цел на социалистите, а оставането на младите в България е личната ми кауза, заяви 33-годишната преподавателка в Софийски университет Ия Петкова-Гурбалова.

Тя разясни ефектите на мярката за младежка гаранция, по която страната ни ще получи 100 млн. евро.
Карловци оценят направеното от кабинета Орешарски на територията на Карлово и Сопот, стана ясно от изказванията в залата.

Спасяването на ВМЗ и заработването на „Интендантско обслужване“ доведе до откриване на нови работни места, отчете местният народен представител и председател на комисията по вероизповедания и парламентарна етика Пламен Славов.

Председателят на БСП – Сопот и общински съветник Деян Дойнов даде висока оценка на листата, с която Коалиция за България се явява на европейските избори. Той предвижда широка подкрепа за нея, защото „хората в Подбалкана са горди и не могат да бъдат заблудени от разни фракцийки“.