„АвтоВАЗ“ показа първия си високоокачен седан Vesta Cross

На започналия вчера, 24 август, Московски международен автосалон (ММАС-2016) руската компания „АвтоВАЗ“ представи новия автомобил LADA Vesta Cross – „високоокачен“ седан, съобщиха от пресслужбата на автопроизводителя, предава агенция „Регнум“.

„Седан в ролята на кросоувър е едно уникално решение не само за руския, но и за световния автомобилен пазар“, съобщават от пресслужбата. Единственият представител на този концепт в момента е Volvo S60 Cross Country. Автомобилът е с модифицирани надвеси, по-големи колела и повишен клирънс (разстоянието между опорната повърхност и най-ниската точка на централната част на автомобила), за да се представя по-добре в условия на лек офроуд.

„АвтоВАЗ“ показа и дългоочаквания концептуален кросоувър Lada XCODE, както и още 17 експоната. Прототипът Lada XCODE е създаден, за да демонстрира възможното развитие на моделната гама на марката и новата дизайнерска концепция, в чиято основа лежи Х-стилът. „Концепцията подсказва за редица перспективни решения пред марката, в това число използване на турбомотор и 4х4задвижване, както и телематичната платформа Lada Connect, която позволява управлението на системите на автомобила с помощта на смартфон, а в бъдеще и внедряването на автомобилни облачни услуги”, пише в комюникето на „Лада”.

Източник: Руски дневник