Успех на младите таланти от Старозагорска област в Националния фестивал „Пусть всегда будет солнце”

С голяма радост председателят на Областния съвет на Национално Движение Русофили и на СНЦ „Руски клуб-Стара Загора” Ирина Минева и Преслав Станчев –член на Националния съвет на Движението, връчиха заслужени Грамоти и Дипломи на финалисти в националния кръг на фестивала за руската поезия, песни и танци „Пусть всегда будет солнце”.

В детските градини за пореден път се получи истински празник. Децата, по случай награждаването, пристигнаха празнично облечени и с удоволствие изпяха песните си пред гостите още веднъж. Преподавателите и художествените ръководители на децата бяха отличени с Благодарствени Грамоти в знак на признателност от името на ръководството на Национално Движение Русофили – инициатор на този фестивал, който се провежда с голям успех вече седем години.

През тази трудна за всичките ни година, когато поради наложената карантина децата и преподавателите нямаха достатъчно време за репетиции и подготовка за фестивала, те не се отказаха да участват в него. С цената на големи усилия и благодарение на любовта си към руското творчество младите таланти от градовете Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан спечелиха много призови места. На 11-ти септември децата от цяла България, на които журито е присъдило I-во място, ще се съберат за заключителния кръг на фестивала в гр. Казанлък. От най-талантливите, влюбени в руските песни, стихотворения и танци, ще бъдат избрани най-добрите, на които ще бъдат връчени паметните статуетки и награди от този чудесен фестивал.