Всички жаби с вдигнат крак за подковаване

Западните политици се надпреварват да коментират отношенията „Русия – САЩ – НАТО“. Лиз Тръс например, която е на посещение в Австралия, обвини Русия, че иска да възстанови Съветския съюз и призова Владимир Путин да направи крачка назад. И още по-дежурно, тя предупреди Русия, че нахлуване в Украйна ще доведе до загуби на живот, подобно на съветското нашествие в Афганистан. И съвсем по канона – Тръс каза, че трябва да е напълно ясно, че позицията на Великобритания заедно със съюзниците ѝ от Г-7 и НАТО е, че ако Русия нахлуе в Украйна, ще бъде платена огромна цена. И разбира се, тя стресна света като допълни, че Лондон е готов да наложи най-строги санкции и вече се оказва подкрепа на Украйна по отношение на отбраната ѝ. Само да припомня – десетки британски войници са в Украйна от 2015 година да помагат за обучението на украинската армия, като Великобритания обеща също да помогне за обновяването на украинския флот.

Да се върнем у дома.

Президентът Радев е притеснен, че Русия ни се бърка във вътрешните работи. „Патриотите“ – са притеснени, че отново сме разделени на „фили“ и „фоби“. БСП, ДПС и ИТН в Парламента пък великодушно мълчат (за тях темата НАТО е неактуална, а Украйна е екзотична дестинация; дали е така и за техните избиратели – ще разберем на следващите избори).

***

Аз като човек, официално обвинен от българската прокуратура , че съм посмял да мечтая заедно със съратниците си русофили “за геополитическа преориентация на България“, ще си позволя не само да помечтая, но и да прогнозирам какво ще се случи.

  1. След като за пореден път САЩ с неговите сателити и протежета се направят на разсеяни и след като съответно не се пристъпи към изпълнение на Минските споразумения, подплатени с резолюция на Съвета за сигурност на ООН от 17-ти февруари 2015 г., всички ще бъдат изненадани от това, че Русия ще признае Донецката и Луганска републики и не само, че няма да има военно нахлуване, но Русия ще бъде и посрещната с цветя като освободителка. Резултатът – световната либерална общност безпомощно ще наблюдава триумфа на русофилите в Донбас, точно както това се случи в Крим през 2014 година, в Абхазия през 2008 и в Приднестровието през 1990 г. Това ще се случи и сега. Достойната политиката ще триумфира над колониалното мислене на либералните кабинетни шаблони, които не зачитат правото на нациите на самоопределение. Впрочем, някога го зачитаха, както стана в Косово, но това е друга тема.
  2. Българските „патриоти“ ще си спомнят, че без Русия България може да направи Априлско въстание, но не и Освободителна война. Съответно ще започнат да виждат каква е разликата между русофоба (съвременния фашист) и русофила (съвременния антифашист).
  3. Президентът ще си припомни своята русофилска облицовка, за да може България да си купи в пъти по евтин газ и ток от Русия.
  4. Русофобите пък ще пътуват със самолети, пълни с кюлчета злато за Москва, за да си платят газа, защото няма да могат с долари – глобалната банкова система няма да работи за тези, които не слушат.

Помечтах си.

Ако има нещо престъпно според Наказателния ни кодекс, ще помоля всички русофоби да бдят и навреме да трупнат ново обвинение към вече повдигнатите ми.

Само за ваше сведение ще добавя, че ще продължавам с всички сили и средства да русофилствам, въпреки жалките фобски напъни и без значение каква е личната цена която ще трябва да платя – русофилска ни работа…

Автор: Николай Малинов