Николай Малинов: Европа изцяло слугува на САЩ

„В парламента и във властта се толерират русофобията, противопоставянето, но имаме народ, който в болшинството си е русофилски,“ коментира председателят на национално движение „Русофили“

Има два основни модела за това какъв трябва да бъде светът. От едната страна са Китай, Русия, Индия, 90% от арабския свят, немалка част от Латинска Америка. Те предлагат идеята за традиционни ценности, силна държава и многополюсен свят. От другата страна са САЩ и слугинажът от Европа, които предлагат евроатлантически свят с еднополюсен модел, като полюсът е Америка, диктатурата на малцинствата, джендърските малцинства“.

Това каза пред БНР Николай Малинов, председател на национално движение „Русофили“. Той е един от организаторите на конференция на тема „Русия в зараждащия се многополюсен свят“, която ще се проведе в петък (11 юни).

И допълни, че тези две идеи са във война – икономическа, търговска, финансова.

„Хегемонът Америка държи технологиите, средствата за масова информация, филмовата индустрия. Най-потърпевша във всички тези войни е Европа. Европа не прави нищо, за да оцелее. Изцяло слугува на САЩ“.

В предаването „12+3“ Малинов каза, че смисълът на дискусия за Евразия е в избора на път:

„Път, в който Европа и Азия са заедно. Или път, в който се противопоставяме на Изтока. Сблъсъкът е цивилизационен, нямаме право да не говорим за това нещо… България е трансмисия между Изтока и Запада и като такава сме били полезни и за себе си, и за човечеството. Ние трябва да се стремим към неутралитет. Да бъдем неутрална суверенна държава. В парламента и във властта се толерират русофобията, противопоставянето, но имаме народ, който в болшинството си е русофилски. Ако не преодолеем тези диспропорции, ще изчезнем. Трябва да преосмислим от коя страна сме“.

Интервюто с Николай Малинов можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Лозина Владимирова
Източник: