Дискусия с участието на председателя на Форума на африканския ренесанс (ФОРА) Сюлейман Анта Ндиай и председателя на Международното движение на русофилите Николай Малинов

Общество „Знание“ проведе съдържателна дискусия с участието на председателя на Форума на африканския ренесанс (ФОРА) Сюлейман Ант Ндиай и председателя на Международното движение на русофилите Николай Малинов.

„Русия сега върши много важна работа за създаването на многополюсен свят. Страните, които се събраха на срещата на върха Русия-Африка, искрено вярват, че Русия може да бъде лидер на един нов свят с многополюсна ориентация“, – подчертава  Сюлейман Анта Ндиай.

Николай Малинов е съгласен с него, отбелязайки, че Русия е пример за един многополюсен свят.

„Моделът, който се роди и утвърди в Русия през последните 20 години, освен идеята за многополярност, съдържа още два важни компонента: идеята за традиционните ценности и идеята за силна държава . Като алтернатива на либералния еднополюсен свят, този модел е уникален. Той отчита цялото многообразие на света и идеално се вписва както в африканската реалност, така и в европейската, латиноамериканската, азиатската, евразийската. Моделът е универсален”, – обобщава Николай Малинов.

https://vk.com/video-135454514_456245273