“New York Times”: най-безстрашното момче на XXI век. се казва Мустафа Садам Хюсеин

“New York Times”: най-безстрашното момче на XXI век. се казва Мустафа Садам Хюсеин

Публикувано от:

“New York Times” избра най-храброто и най-безстрашното момче на XXI век. То се казва Мустафа Садам Хюсеин и е 14-годишният внук на Садам Хюсеин.

Той е последният, който оказа съпротива на американския спецназ в имението на шейх Навафа Зейдан. Мустафа остава единственият жив човек в дома. До него лежат убити баща му Кусай, чичо му Удай и бодигардът Абдел-Самада.

Американски войници свидетелстват, че когато те влизат в имението Мустафа Хюсеин открива огън по тях с автомат. Американците са 400 човека и го обкръжават. Мустафа Хюсеин убива 14 морски пехотинци със снайперска пушка. Сражението трае около шест часа. Когато американците убиват момчето, те са шокирани. Шест часа се сражават с дете и дават 14 убити. В края на своята статия в “New York Times” американският журналист Робърт Ейск пише: „ Ако при нас имаше подобно на това момче, то ние щяхме да му построим паметник във всеки един град. Щяхме да говорим за неговата храброст, навсякъде и той щеше да бъде пример за подражание на подрастващото поколение“.

Източник: Поглед Инфо.