100 ГОДИНИ С ВАНГА (1911-2011)

100 ГОДИНИ С ВАНГА (1911-2011)

Публикувано от:

Руските специалисти са работели цели 6 месеца върху маската на възрастната Ванга за 12-серийния филм “Вангелия”, посветен на пророчицата. Това разкрива в. “Комсомолская правда”.

Изданието за първи път пубикува фотоси как изглежда Ванга в новия руски сериал. Част от снимките бяха правени у нас.

Ролята на възрастната Ванга се изпълнява от популярната актриса Елена Яковлева. За да изглежда по-стара, тя носи специалната маска – т.нар. пластичен грим.

На снимачната площадка всеки ден са нужни по 5 часа, докато Яковлева се превърне в българската пророчица. Да се работи с подобен грим е сложно, признава актрисата.
“Да изиграеш Ванга е сложна задача – казва Елена Яковлева. – Много ми е интересно какво се е получило.”

В България е заснета сцената, в която Ванга се среща с Хитлер. Нацисткият фюрер е пристигнал при нея да узнае своята съдба. Ролята на Хитлер е поверена на Игор Ливанов.

“Ванга казва на моя герой: Не си заслужава да ходиш в Русия, ще загубиш – споделя Ливанов. – Хитлер обаче не повярвал на думите й. По-точно е вярвал, че волята може да прекърши съдбата.”

В сериала ще бъде показана и съдбоносната среща на Ванга с Вячеслав Тихонов. Малко преди смъртта си големият актьор разкрил, че в края на 70-те години на миналия век е бил при Ванга. Ясновидката му предрекла, че в края на живота си той ще се стане отшелник. “Комсомолская правда” припомня, че последните години Тихонов прекарал сам на своята вила.

Ванга познала още, че бракът на Тихонов с актрисата Нона Мордюкова няма да се получи, че синът му ще има кратък живот. Само за датата на неговата кончина не познала. Казала, че ще живее до декември 2000 г. Тихонов напусна този свят чак през 2009 г., вярно – през декември.

Екипът на “Вангелия” ще проведе заключителните снимки в Беларус идната пролет. Планира се сериалът за Ванга да тръгне през есента на 2013 г.