Кинофорум «Золотой Витязь» – среща в РКИЦ

В рамките на Международния Кинофорум «Золотой Витязь», който се провежда в България, на 6 юли в Руския културно-информационен център със съдействието на Фонд „Устойчиво развитие за България”  и представителството на Россътрудничество, в голямата зала  на РКИЦ ще се състои среща с народния артист на Русия, член на  Патриаршеския съвет по култура и Обществения съвет към Министерството на културата на Русия, режисьор и поет Николай Петрович Бурляев.artist Гост на срещата, също така, ще бъде театралната и киноактриса – народната артистка на Русия Нина Усатова.

„Золотой витязь”  е обединяваща  платформа за творческите личности, с позитивна насоченост, от цял свят. Една от основните теми на Фестивала: славянство и православие. На кинофорума се демонстрират филми, отговарящи на девиза „За нравствени християнски идеали. За духовно извисяване на човека”.

В голямата зала на РКИЦ творческата среща ще продължи с показване на филма „Лермонтов” на режисьора  Николай Бурляев. Това е поетична киноверсия за живота на М.Ю. Лермонтов от първите дни до последния му миг. Руският поет е представен като страдащ за Русия, щастлив, чувствителен, одухотворен, непокорен човек. Животът на Лермонтов е отразен в гениалните стихове на неговата поезия, в дълбоките размисли, а също така в смелите и дръзки постъпки.

aktrisa

На 7 юли в РКИЦ на вниманието на зрителите ще бъде представен художественият филм  на Владимир Хотиненко „Поп”, с участието на Нина Усатова.