България в Шереметиево

Международното летище в Москва Шереметиево се превърна в български кът.  Става дума за уникалната фотоизложба с пейзажи от България, които украсиха фоайето на това голямо международно летище. Експозицията е открита във връзка с Олимпиадата в Сочи и носи името „Багри от България“.

Багри от България1

Поканата за това чудесно културно събитие е отправена към Българския културен институт и неговия директор Буряна Ангелакиева. Мястото е предоставено на нашата страна безвъзмездно. Колоритните български фотосите ще радват милионите пътници на летище Шереметиево в продължение на цели два месеца. Експозицията се състои от 28 платна, на които са отпечатани впечатляващи природни импресии и градски пейзажи от България. Автор на фотосите е Михаил Калинин, който е художник и организационен секретар на Съюза на кинодейците в Русия, разбира се, и голям приятел на нашата България.

Багри от България2

„Съвременна България е активно развиващ се център за културен и еко туризъм. Тази изложба докосва места, свързани с историята и духовната енергия на България – романтични кътчета от Копривщица, старинни улички от Пловдив и София, зидовете на Бачковския манастир и Асеновата крепост“, обясниха организаторите. Идеята и надеждата им е българските багри да привлекат още повече туристи към слънчевата България.

О. С.