Тина Канделаки

Тина Канделаки

Публикувано от:

Една от най-сексапилните  и стилни водещи на руската телевизия. Всеки път, включвайки телевизора, зрителите гадаят: с каква фризура и по какво облекло Тина Канделаки ще се появи днес? В кадъра е енергична, темпераментна, говори бързо, като че ли стреля с картечница. Този й маниер да говори не веднъж е ставал обект на пародии и дори хапливи насмешки. Но това само добавя популярност, смята Тина. За авторското си шоу „Детайли”, където нейни гости са били известни персони на киното и шоу-бизнеса, през 2006 година тя получава главната професионална премия на руската телевизия – „ТЕФИ”.
„Винаги съм искала да стана знаменита, мечтаех за красив и интересен живот” – казва Тина Канделаки, наследничка на древен грузински род. Родена е в Тбилиси, следва медицина по специалност пластически хирург, но хвърля института и отива на факултета по журналистика. В Москва идва без пари и връзки, но в течение на няколко години прави главозамайваща кариера. „Не си струва да се надяваш на съдбата – казва тя – всяка загуба е залог за бъдеща победа”.
Тина Канделаки не се притеснява от своята сексуалност и с удоволствие се снима за списанията „FHM” и „Плейбой”. Сигурно само тя е била способна страстно да целуне на сцената известната светска „лъвица” и дъщеря на бившия кмет на Санкт-Петербург Ксения Собчак.
На Тина й приписват и романи с известни и влиятелни хора. При това тя не потвърждава, но и не отхвърля тези слухове. Но е известно, че през 2006 година в Ница катастрофира, когато се вози на „Ферари” с руския милиардер Сулейман Керимов. Тогава Тина по чудо остава жива, а на ръката й и до сега се вижда следа от изгаряне, прикрита с тату. „Половината страна ми завиждаше – всички искаха да се окажат в онова „Ферари”. Но се оказах аз!” – отговаряше тя с хумор на въпросите на журналисти.
Изобщо Канделаки никога и нищо не отлага за утре. Дори се омъжва няколко месеца след запознанството със своя бъдещ съпруг – бизнесмена Андрей Кондрахин. И сама му прави предложение! Сега имат две деца, но искат да имат най-малкото още толкова. При цялата си състоятелност и независимост, Канделаки си признава: „В нашето семейство цари патриархат. Хармонията е в това, че мъжът все едно е главен – жената му се подчинява”.
Сега Тина Канделаки е на 37  години и мечтае да заеме креслото на водеща аналитична програма. Неотдавна стартира новия й телепроект „Нереална политика”. Макар че самата Тина е сигурна, че в нейната професия върхове няма и се сравнява с акула. „Не мога да се спра дори по време на ядене” – казва тя. Да пази фигура й помага строгата диета: „рибка, рибка и още веднъж рибка. Може още зеленчуци и плодове”.
Не съм най-красивата жена на света – с удоволствие си признава Тина Канделаки, — но вътрешно съм много жизнелюбива и жизнеутвърждаваща, което ми помага да печеля симпатии”.