Танцьори от „Лудогорче” заминават за международен фестивал в руския град Орел

Специална покана за участие в престижния Международен конкурс за солисти на класически и народни танци „Пролетен дивертисмент” в руския град Орел получи Детският танцов ансамбъл „Лудогорче” към Капанския ансамбъл. В края на седмицата за руския град побратим на Разград ще замине камерна формация на състава.

В конкурсната програма на осмото издание на надпреварата Никол Руменова, Денис Къров и Николай Йорданов ще представят пред журито танца „За вода” на хореографа Румян Занев по музика на Йордан Данев. Децата са ученици в седми, осми и девети клас на три разградски училища: ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, ПМГ „Акад. Н. Обрешков” и ОУ „В.Левски”.

orel1

Любопитното е, че по време на уточняване на детайлите за пътуването на групата за Орел ръководителите на децата Цветелина Дечева и Павлин Занев са получили персонална покана от организаторите да участват в галаконцерта на фестивала. С красивото „Галено хоро” солистите на Капанския ансамбъл ще закрият празничния спектакъл. Хореографията е на Николай Колев, а танцът е под вълшебните звуци на кавала на Теодосий Спасов.