Съвместно военно учение на Русия и Таджикистан

В съвместно учение военнослужещи на Русия и Таджикистан се борят  с хипотетични терористи, предаде ТАСС в петък

Военнослужещи на Русия и Таджикистан унищожика условни терористи по време на съвместно учение, което се проведе на пет полигона в планините на Таджикистан. Това съобщават от прес-службата на Централния военен окръг.

„Дежурната тактическа група мотострелкови руски и таджикистански дивизии отработиха ситуация на сътрудничество и проучване на маршрути за търсене на потенциални терористични групировки. Военнослужещите проведоха съвместна учебна операция по блокиране и унищожаване на незаконни въоръжени групировки с подкрепата на авиационните подразделения. Претърсвач-разузнавателните мероприятия бяха отработени на полигона „Самбули“ в Република Таджикистан в хода на съвместното учение между командири и служещи от подразделенията на двете страни“

От 27 до 30 март се проведе съвместно учение по заповед на управлението на съвместните войскови на руските Въоръжени сили и тези на Република Таджикистан. В хода на военните маневри военнослужещите отработиха ситуации на планиране, управление и взаимодействие при проведените съвместни акции срещу условни терористи.

По-рано ТАСС съобщи, че за ученията в Таджикистан на руската авиобаза Кант в Киргистан са разположени щурмовиките Су-25.

Учението се проведе в района Хотлон, на три полигона на руското Министерство на отбраната: „Харбмайдон“, „Момирак“, „Московский“ и два полигона от 201-ва военнна база „Ляур“ и „Самбули“.