Руснаците искат визи на летището

Руснаците искат визи на летището

Публикувано от:

Ако българските ни партньори постигнат качествено облекчение на визовия режим, гарантирам увеличаване на туристическият поток от Русия към България. Това заяви руският посланик Юрий Исаков на среща с българи, завършили съветски и руски висши учебни заведения.

Той поясни, че “трябва да се научим да разбираме спецификата на руския човек”. “Ако на руснака му се предложи нещо по-скъпо, но по-лесно, без бюрокрация, той ще предпочете него”, коментира руският посланик. Исаков определи като много сложно за руснаците понякога да пътуват по 3000 км, за да си направят виза. “Нашите български партньори проявяват разбиране и въпросът вече е засегнат с министъра на туризма”, каза Исаков. Той е предложил туристическите визи да се получават направо на летището.

По повод проекта “Южен поток” Исаков коментира, че развръзката за България е била ясна отдавна и в нея няма изненада. “И сега опитите да се блещят очи и да се казва: ах, каква неприятна изненада, защо Русия постъпва така, са от Лукавия”, коментира той пред журналиста на в. Стандарт Оля Ал-Ахмед.