Путин ще проведе заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на РФ

Днес руският президент Владимир Путин ще проведе заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност на РФ, както и съвещание с командващите военните окръзи, съобщи пред журналисти в петък прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, предаде РИА Новости.

„Ще се проведе съвещание с командващите окръзите и там, в сградата на Центъра за национална отбрана, Путин ще проведе традиционното оперативно заседание с постоянните членове на Съвета за сигурност“, разказа Песков.

По традиция в оперативните съвещания на Съвета за сигурност участват премиерът Дмитрий Медведев, председателят на Държавната дума Сергей Наришкин, председателят на Съвета на Федерацията Валентина Матвиенко, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, директорът на ФСБ Александър Бортников, ръководителят на администрацията на Кремъл Сергей Иванов, вътрешният министър Владимир Колоколцев, министърът на отбраната Сергей Шойгу и директорът на СВР (Службата на външно разузнаване – бел. ред.) Михаил Фрадков.

В последно време темите на обсъждане на заседанията на Съвета за сигурност на РФ са свързани с международната политика и борбата с тероризма.