Путин и Рохани смятат за неприемливи агресивните действия САЩ в Сирия

Руският президент Владимир Путин, в телефонен разговор с президента на Ислямска република Иран Хасан Рохани отбелязва, като недопустими агресивните действия на САЩ срещу Сирия и призовава за обективно разследване на инцидента с химически оръжия в сирийската провинция Идлиб, съобщават от ТАСС и news.bg, цитирайки пресцентъра на Кремъл.

„Имаше размяна на мнения относно положението в Сирия. Двете страни отбелязаха, недопустимостта на агресивните действия на САЩ срещу суверенна държава, в нарушение на международното право. Владимир Путин и Хасан Рохани призовават за безпристрастно разследване на всички обстоятелства около инцидента с химически оръжия на 4 април в сирийска провинция Идлиб. Те също така отбелязват, че е важно да продължи тясното сътрудничество на политическо и дипломатическо решение на конфликта в Сирия“ се казва в изявление от пресцентъра.

Иранският и руския президенти са обсъдили и изпълнението на споразуменията, постигнати в рамките на посещението Рохани в Русия в края на март тази година.

Особено внимание е отделено на ключовите аспекти на двустранното сътрудничество за антитерористични действия.

Изразено е желание за по-нататъшно задълбочаване на сътрудничеството, за да се гарантира стабилност и сигурност в Близкия изток.