Пусть всегда будет солнце – Благоевград

В Благоевград се проведе областният етап на Фестивала на руската поезия, песен и танц „Пусть всегда будет солнце” за учащи се.

120 деца от областта в продължение на няколко часа сътвориха истински празник на руската култура. На сцената се изявиха таланти от Благоевград, Петрич, Гоце Делчев, Сатовча, Симитли и други общини в областта. Радостно е, че все повече ученици от детските градини до дванадесетокласници проявяват афинитет към руската култура, приобщават се към необятната руска духовност, превръщайки се в радетели на дружбата между руския и българския народ. Празникът бе организиран от областния съвет на НД русофили в Благоевград, Регионалния инспекторат по образованието и с подкрепата на Народно читалище „Никола Вапцаров” – Благоевград.

Старт на фестивала даде Председателят на Областния съвет на НД Русофили Юлиян Гошев, който прочете и преветствие на Анатолий Макаров – Извънреден и Пълномощин Посланник на Руската федерация в България до участниците във Фестивала.

Жури с председател Илиян Юручки определи призьорите и участниците в зоналния етап на конкурса.

Фестивала уважиха Цвети Цветков – секретар на НС на НД Русофили, зам. началникът на РИО – Благоевград – Методи Попов, граждани и културни дейци от Благоевград.