Почетоха Апостола и Недялка Шилева в Съединение

Вчера пред барелефа на Васил Левски на пл. “Съединение“ гр. Съединение се събраха жители и гости на града за да отбележат 146 години от гибелта на Васил Левски. На почетна стража пред барелефа на Апостола застанаха Млади възрожденци от НУ “Любен Каравелов“ .

Славо за живота и революционната дейност на Апостола, учредител на революционния комитет в с. Голямо Конаре преди 149 години произнесе Атанас Балкански – кмет на община Съединение. Пред барелефа на Апостола бяха поднесени венци и цветя  в знак на признателност.

Състоя се и поклонение  пред паметника но Недялка Шилева по повод 60 години от смъртта на героинята от Съединението през 1885 година, народна учителка и дарителка. Слово произнесе Кръстю Манчев – председател на ОбК „Васил Левски“. Пред паметника на Недялка Шилева бяха положени венци и цветя.

Пред барелефа на Апостола и паметника на Недялка Шилева бяха запалени свещички в тяхна памет. Участниците в поклонението бяха призовани след 19.00 часа да поставят запалена свещичка в знак на признателност и да си спомнят за тях.

Кръстю Манчев