Показват интерактивна банка за иновации с върхови руски технологии на Международния технически панаир в Пловдив

 По-силно чуждестранно участие в ЕСЕН 2017

Интерактивна „банка за иновации“ ще презентира върхови руски технологии, които не са показвани досега в България, по време на Международния технически панаир в Пловдив от 25 до 30 септември 2017 г. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката на Руската федерация, което организира участието на водещи университети и изследователски организации, пише podtepeto.com

Те ще демонстрират разработки и проекти в областта на машиностроенето, електрониката, електротехниката, информационните технологии, телекомуникациите, роботизацията, енергетиката, екологията, строителството. Банката за иновации ще съдейства за по-ефективен трансфер на новите руски технологии, обясниха организаторите. В програмата е и кръгла маса „Иновационна мрежа Русия-България“, която ще се състои на 25 септември, а всеки ден ще има презентационни сесии за перспективни технологии и решения.

Русия се нарежда сред държавите с най-голямо участие в предстоящия Международен технически панаир. В него се включват фирми от близо 40 страни, а броят на чуждестранните компании е с 15% по-голям в сравнение с миналата година. Това показва повишаване на интереса към деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, организиран от Международен панаир Пловдив. Със силно представяне са  също Австрия, Германия,  Италия,  Румъния,  Турция, Чехия.

Десет големи компании ще присъстват в експозицията, подготвена от Посолството на Австрия в София. Изложителите са основно от сферата на машиностроителната и металообработващата промишленост, най-силните направления на австрийската икономика.

За първи път на Есенния панаир в Пловдив ще има мащабно представяне на технологии и продукти за работа във виртуална среда и за електронни спортове. Те ще бъдат демонстрирани в сателитните секции на Международното гейминг състезание  Let’s Play, което ще се проведе в рамките на изложбата „Инфотех“.

Посетителите могат да видят първия в света 1.8GHz 64-битов четириядрен рутер, най-иновативните smart home продукти и решения, а също – изделия, проектирани специално за електронни спортове. За първи път в България се показва уникалната машина  Tower 900 на Thermaltake. С нея всеки желаещ има възможността да стриймва на живо  любимата си игра, обещават от  GplayTV, организатор на шестдневния мегатурнир.

На ЕСЕН 2017 специалистите ще открият още много новости в областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване,  машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, автомобилната индустрия. Очаква се близо 45 000 гости от България и Европа да разгледат технологичното изложение в Международен панаир Пловдив.