Първо място за възпитаник на ОбМД – Русе на V-тия Национален конкурс на изкуствата „Път към славата“ – 2017

Иван Паришков,възпитаник на Доротея Бальовска от ВШ „Приста” при ОМД – Русе се завърна с награди от Петия национален конкурс на изкуствата „Път към славата“ в София.

Конкурсът е под патронажа на г-жа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители и се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката.

В раздел „Поп музика“ – вокални изпълнители, във втора възрастова група, Иван Паришков грабна Първата награда. Той се състезава с още 35 деца и изпя „Илюзия“ на Тончо Русев, из репертоара на Георги Христов  и „Синяя вечность“ на Муслим Магомаев.

Участниците бяха оценявани от жури в състав: председател – известният певец и музикален педагог доц. Етиен Леви, д-р Нели Маринкова – преподавател по поп и джаз в НБУ и Националното музикално училище и Николай Текелиев -журналист в БТА.

Конкурсът се организира от Арт център „Кърнолски“ и се проведе на три сцени – Дом на културата „Средец“, Национално музикално училище „Любомир Пипков“ и Руския културно-информационен център.

Близо 1200 деца се състезаваха от 3 до 5 февруари в различни жанрове на изкуството – хорови и вокални формации, солисти, танцови състави (модерен и характерен танц, балет, фолклор, хип-хоп), мажоретни формации, оркестри (духови, фолклорни), инструменталисти, циркове, улични изкуства, бойни изкуства и други.

Наградите за победителите в „Път към славата“ са участие в престижни международни конкурси, диплома, медали и купи.

За първи път в юбилейното пето издание на „Път на славата“ бяха присъдени награди на Руския културно-информационен център (РКИЦ) и на Италианския културен институт за популяризиране съответно на руската и на италианската култура. Иван Паришков бе удостоен с диплом за изпълнението на руската си песен. В галаконцерта на победилите тази година журито определи, кои от наградените изпълнители ще участват. За наша радост Иван Паришков получи признанието на журито и пя на голямата сцена в Руския културно-информационен център. Галаконцертът бе заснет от Българската национална телевизия и това също е едно от нещата, което се случва за първи път в „Път на славата“.