Защо САЩ нападна Сирия преди няколко години, и защо Русия застана на страната на сирийската държава като защитник?

Безспорно Вашингон създаде именно в Сирия базата на световния тероризъм с марка ИДИЛ и други подобни терористични брандове. И разбира се, това се превърна в реална заплаха за целия свят, в това число и за Русия. Но най-важното съвсем не е това.

 

Както знаете всички, Русия — е главния враг на американския режим. Защо? Защото посмя да стане независима от САЩ свръхдържава. Именно за това, основната цел на Вашингтон — да унищожи, разруши Русия.

С директна война да тръгнат американците срещу Русия, е безполезно, и те отлично знаят това, а и не им стиска, защото никой никога не успявал да победи Русия. Затова САЩ решиха да действат с други способи. Като основния способ е икономически. Съгласете се, за Русия ще е сложно да поддържа силната си армия и отбрана, ако няма средства. Именно тук Вашингтон разчиташе да нанесе удар. И така. Приближаваме се към същността.

Откъде основно Русия получава средства? Отговор: от продажбата на природен газ, тъй като Русия разполага с най-много залежи  от всички на планетата.

Какво трябва да направи САЩ, за да получава Русия по-малко пари от продажбата на газ? Правилно- да създаде конкуренция, и да пусне в Европа по-евтин газ ( тук съобразителните веднага ще се сетят на нас ( България) защо ни забраниха » Южен Поток», освен, че да дразнят Русия, знаейки топлите чувства от векове между народите ни, но това е друга част от темата.

И така, продължаваме, та къде са местата в света с най-много залежи на газ след Русия? Правилно: Катар, Обединени Арабски Емирства, Кувейт и Саудитска Арабия.

20

 Но, транспортирането на газ от тези близкоизточни страни с танкери по море излиза много скъпо. Много по-изгодно е да се построят тръбопроводи. Което и искаха да направят САЩ. Превзеха тези страни, превзеха Ирак. Но, възникна един проблем- в северен Ирак и южната част на Турция живеят кюрди ( условната червена линийка на картинката горе), които кюрди не биха позволили, ама по никакъв начи САЩ да изпънат тръби през земите им.

Затова остава само един път- през Сирия. Но в Сирия е Башар Асад, който дружи с Русия и ненавижда САЩ. Следователно, никакъв шанс да се съгласи САЩ да строи там газопроводи.

 И какво правят американците в такъв случай? Правилно- обявяват Асад за » тиранин», нарушител на американската демокрация, създават «опозиция», въоръжават я, и започват гражданска война.

19

Ето така САЩ нападнаха Сирия, и започнаха войната, която продължава вече 5 години. И когато миналата година силите на Башар Асад бяха отслабнали, плюс появата на американските бойци на «ИДИЛ» и Сирия можеше вече да падне, въпреки смелите си синове и дъщери, които самоотвержено браниха земята си. И именно тогава, когато силите бяха на привършване, Русия не можеше да остава повече на страна и въведе войските си за да защити Дамаск, и да даде нужната подкрепа на Сирия.

18

ВКС на Русия успешно унищожи по-голямата част на американската «опозиция» и американските терористи от бранда » ИДИЛ».

Башар Асад, достоен правител на държавата си, остана на поста си, въпреки невъздържаните и нагли молби и заплахи,и опити на САЩ да го свали. Съответно, големите алчни планове за строежи на газопроводи, с цената на много кръв и война на САЩ, бяха тотално разгромени, и Русия победи. Сега изглежда и абсолютно обяснимо неадекватното изказване на Джон Кърби, в което заплши Русия с ИДИЛ и с атентати.

Не могат да си сдържат нервите, че Русия не им позволи да потопят целия свят в кръв и безредици, за да седнат на трона на планетата, къпейки се в кървави долари, играейки на Богове.

Разбира се, че само Русия можеше да ги спре и го направи- Русия е православна, вярва в Бог и не би допуснала такава ерес, за това се втурна да спасява света ( за пореден път- нали не забравяме лудостта на фашизма и Хитлер).

Затова е и цялата тази истерия на САЩ- санкциите, Украйна, пропагандата и окупацията на Балканите…САЩ още не вярват, че Русия е победител…побеждават силните и достойните.

Източник: bgr.news-front.info