”Большой Московский цирк” удиви русенската публика с ”извънземното” си шоу

„Большой Московский цирк“ изнесе снощи двучасовото си извънземно шоу „UFO“ пред препълнената „Булстрад Арена“ в Русе, а в края му публиката изпрати артистите на крака и с бурни аплодисменти.
Сюжетът на спектакъла се разви под специално изграден макет на космически кораб. В началото „летящата чиния“ се сниши над сцената и „похити“ земен жител, който бе вдигнат във въздуха.

В шоуто се представиха акробати, гимнастици, жонгльори и клоуни. Облечени като извънземни същества, те изпълняваха най-различни номера и опасни каскади на големи височини, като всичко това бе съпроводено със светлинни, лазерни и звукови ефекти. Организаторите информираха, че сред артистите са едни от най-високите жени в света – сестрите Людмила и Тамара Титченкови, танцьорът със специфични потребности, закрил параолимпийските игри в Сочи – Виктор Кочкин, и най-гъвкавият човек в Русия – Алексей Кузмин.

Общият брой на участниците в продукцията е повече от 100, а реквизитът, нужен за построяването на сцената и на космическия кораб, е с тегло от 15 тона.