YotaPhone 3 излиза в началото на 2016 г.

YotaPhone 3 излиза в началото на 2016 г.

Публикувано от:

Компанията Yota Devices, производител на популярния руски смартфон YotaPhone, отличаващ се с два дисплея, е сключила споразумение с китайския производител ZTE за производството на трета серия на модела. Смартфонът най-вероятно ще е с името YotaPhone 3 и ще се появи на пазара през първото тримесечие на следващата година.

Първоначално се очаква да излезе малък обем от 100 000 бройки, с които да се тества търсенето. Настоящият модел YotaPhone 2 се предлага с 5-инчов основен дисплей с резолюция 1080 пиксела и Gorilla Glass 3, както и втори E-ink-дисплей с резолюция 4.7-инча и резолюция (540 x 960 пиксела).

Новият модел е много вероятно да е с процесор Snapdragon 820 или Snapdragon 620, както и 3 GB оперативна памет. За сравнение, настоящият се отличава с четириядрен процесор Snapdragon 400 с честота от 2.3GHz и 2GB оперативна памет.

Смартфонът с два екрана е изключително удобен за любителите на социалните мрежи, като вторият дисплей е с възможност да визуализира на цял екран приложения като Twitter, Facebook и Instagram, което значително увеличава живота на батерията. До сега моделът се произвеждаше в Сингапур от неизвестен производител.