YotaPhone 2 с над 30 хил. продажби в Русия само за месец

YotaPhone 2 с над 30 хил. продажби в Русия само за месец

Публикувано от:

Руската компания Yota Devices през декември миналата година реализира в Русия 30 хил. продажби на смартфона YotaPhone 2, съобщи пред РИА Новости представител на компанията.

Той уточни, че около 3,4 хил. устройства са продадени през мрежата на оператора Yota, 2 хил. през веригата магазини „Деликатеси стерео”, около 700 устройства – през Ozon.ru, а Wikimart и Ulmart са продали хиляда смартфона.

По данни на компанията, продажбите на първия YotaPhone са били далеч по-скромни, като два месеца след представянето му са били реализирани 12 хил. продажби.

Смартфонът YotaPhone2 бе официално презентиран на 2 декември и на същия ден започна продажбата на устройствата на yotaphone.com. В средата на декември цената на телефона в Русия се увеличи от 32,99 хил. рубли на 39,99 хил. заради това, че част от елементите на устройството са вносни. Цената на смартфона в останалите държави си остана непроменена.

Отличителна черта на “YotaPhone 2″ е сателитната двата на дисплея. Основният екран поддържа резолюция  1920×1080 пиксела и може да превръща конкретни примери във видео формат HD. Вторият екран е разположен на задния панел и е с резолюция  960 × 540 пиксела. Екранът е направен по технологията за електронни мастила “E-Ink”, но в сравнение с модела е като предишното поколение, но е увеличено качеството на изображението.

Новият телефон е уникален, защото притежава AMOLED дисплей отпред, но и e-paper екран от задната страна, който винаги работи.

yotaphone

Двата екрана на устройството наистина му позволяват да постигне интересни неща. На лицевата страна ви очаква 5 инчов AMOLED дисплей с FullHD резолюция, но по-интересната част е задната страна, където се намира e-paper (черно-бял) екран с размер 4,7 инча и резолюция от 960 x 540 пиксела. Чудите се каква е неговата цел?

ekran

Дисплеят на гърба е подходящ за четене или преглед на основната информация и уведомления, с което рязко се увеличава живота на батерията. На нашите телефони, най-големият удар върху батерията има точно екрана, така че YotaPhone може да ви позволи да сърфирате до 100 часа на задния екран.

Вътре се намира quad-core Snapdragon 800 процесор, който работи на 2,2GHz и се допълва с 2GB RAM и пространство за съхранение на данни от 32 гигабайта.

telefon

Задната камера е с резолюция от 8 мегапиксела, докато предната камера е с резолюция от 2.1 мегапиксела. Устройството работи на Android 4.4 KitKat, а цената е около 450 евро.

От 6 януари руският смартфон вече може да бъде закупен и в България.

yotaphone

amoled

chasovnik

phone