YotaPhone 2: Двете лица на Русия

YotaPhone 2: Двете лица на Русия

Публикувано от:

Когато чуете, че руска компания прави смартфони, вероятно не си представяте нещо, което бихте използвали. По-скоро се заражда любопитство какво би могло да излезе от нацията, създател на Москвич. YotaPhone 2 обаче е мобилен телефон с Android, който заслужава вниманието ви заради новаторския си дух.

Това е смартфон с два екрана – един стандартен отпред и втори отзад, подобен на четец на е-книги. Звучи странно, а на живо изглежда още по-интересно, пише nixanbal.com.

Дизайн с две лица

Някои от вас вероятно си спомнят якетата с две лица от 90-те, каквито вероятно съществуват и днес под някаква форма. Носиш го от едната страна и ти харесва как ти стои този зелен цвят със сини пришивки, но обърнеш ли го от другата – получаваш съвсем нов вид. Якето вече е черно, може би дори от различна материя, а има и екстри – допълнителни джобове…

YotaPhone 2--

Е, дизайнът на YotaPhone 2 е нещо такова:

Смартфонът има особено атрактивна визия, но отначало е трудно да разбереш кое е предната му част и защо този телефон изглежда така. След това осъзнаваш, че освен стандартния 5″ Full HD AMOLED дисплей апаратът има и втори екран отзад – да, точно така – това се оказва екран, а не картинка на капака – който изглежда като изрезка от вестник, но всъщност е интерактивна зона и изцяло сензорна.
YotaPhone 2-
Като размери YotaPhone 2 е една идея по-висок от Nokia Lumia 930 и iPhone 6 или малко по-нисък от One M8, а профилът му е около 9 мм. Телефонът е със заоблени старни и погледнат отпред леко напомня някои модели на Samsung от близкото минало (Galaxy Nexus). Като цяло визия на стандартен дроид, дизайн, който лежи удобно в дланта и почти е възможно да го използвате само с една ръка. Матираният корпус дава добър захват.