YotaPhone излиза в продажба в Русия

На 2 декември в Москва ще се състои официалната презентация на YotaPhone – руският смартфон с две екрана, който няма аналог в света.

YotaPhone е уникален гаджет с ексклузивен дизайн, създаден по проект на руски инженери.

Уникалното при руското устройство е това, че той е с два екрана: обикновен сензорен и втори, разработен на основата на технологията E-ink, благодарение на която на него се изобразява целият информационен поток според избора на потребителя. Благодарение на това, че екранът не загасва, потребителят няма да пропусне нито едно обновление.

Притежател на руски сматфон вече е председателят на КНР Си Дзинпин, след като президентът на Русия Владимир Путин му подари устройството по време на срещата на АТИС.

В истински възторг от новия телефон е и чеченският президент Рамзан Кадиров, който написа на страницата си във Фейсбук следното: „Стилна и качествена вещ, която е приятно да държиш в ръцете си. Гордея се с нашите разработчици!”.

Руското правителство предприе стъпки за замяна на вносна на вътрешния пазар, след като САЩ и страните от ЕС въведоха санкциите по отношение на редица руски компании заради събитията в Украйна.

Замяната на вноса ще позволи на Русия да намали своята зависимост от външната среда, счита руският вицепремиер Игор Шувалов, като призова към активното потребление на стоките родно производство.

„И тогава такива проблеми, свързани с промяна на курса, няма да ни тревожат. Или с падането на цената на нефта, защото произведеното в Русия няма да зависи от външната среда, трябва да си научим колкото се може повече да се потребява и произвежда, и да се потребява родното”, каза Шувалов.

error: Съдържанието ни е авторско!