XXIV среща на руските съотечественици в Шумен

На 18 май около 400 руски съотечественици и български приятели от повече от 25 града на България взеха участие в XVII церемония „Съотечественик на годината“ и в XXIV среща на съотечествениците в град Шумен.

 

 

 

Бяха присъдени награди на най-достойните представители на руската диаспора, които са дали забележителен принос в различни сфери на обществения, културния и социалния живот на сънародниците в България. Те бяха връчени и на българи, които най-активно си сътрудничат с организациите на сънародниците в страната. По-специално бяха връчени награди за съхраняване и популяризиране на руския език, за принос в укрепването на историческите връзки между България и Русия, за благотворителност и щедрост на сърцето и в други категории.

Организатори на събитията: КСОРС България, Федерация „Съюз на съотечествениците“ и Национално сдружение „Заедно с Русия“, със съдействието на Правителствената комисия за сънародниците в чужбина и Посолството на Русия в България.

Мащабните събития на руските съотечественици в България се превърнаха в истински празник на единството и надеждите за укрепване на връзките между Русия и България.

 

Източник:

https://vseruss.com/v-bolgarii-prohodyat-masshtabnye-meropriyatiya-rossijskih-sootechestvennikov/

error: Съдържанието ни е авторско!