XII-ият Национален събор на приятелите на Русия се проведе на язовир „Копринка“

XII-ият Национален събор на приятелите на Русия се проведе на язовир „Копринка“ и събра близо 12 000 души – приятели на Русия от цяла България. Сред официалните гости бяха председателят на движение „Русофили“ Николай Малинов,  кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на градския съвет на БСП-София Калоян Паргов, депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев, който е и председател на групата „Приятели на Русия“ в Народното събрание, евродепутатът Георги Пирински, народният представител от БСП Петър Кънев, лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров и проф. Ангел Димов – първият пълномощник на Българският Комсомол в Коми, Председател на СП „Български път“.

Официални гости на събитието бяха и съветникът по култура при Посолството на Русия в България Кирил Рънза, полк. Виктор Авдеев, военен аташе при посолството на РФ в България, Сергей Сметюшенко, изпълнителен директор на Руския културно-информационен център, Никита Бондарев, представител на РИСИ-Москва, ръководител на балканския отдел. Първи пълномощник на Българския Комсомол, Александър Паунов, председател на Комунистическата партия на България, Симеон Симеонов, председател на Отечествения съюз, социологът проф. Михаил Мирчев, ген. Стоян Топалов, Крум Лазаров, Станка Шопова, Светлана Шаренкова и Светлана Бейдова.

IMG_9174

„Нека съборът да стане за всеки от нас място за емоционални и полезни срещи със съмишленици и приятели, за приятен отдих. Наред с това, не се съмнявам, че ще подкрепи позициите на НД „Русофили” и преобладаващата част от българите по българо-руските отношения днес”, изпрати поздрав към гостите председателят на НД „Русофили“ Николай Малинов и добави, че Европа без Русия не може.

Поприветства русофилите и кметът на Казанлък – домакин на събитието – Галина Стоянова, която каза, че пример за добро партньорство между двата народа, българският и руският, са добрите връзки между града на розите и побратимения руски град Толияти.

IMG_9169

Появата на депутата от ГЕРБ Красимир Велчев на официалната трибуна бе съпътствана с голямо недоволство. Част от присъстващите освиркаха не само Велчев, но и други депутати, а лидерът на „Атака“ Волен Сидеров напусна официалната трибуна и се завърна обратно, когато дойде неговият ред да направи официално обръщение.

Група от инициативата „България за мир“ се е опита да стъпче знамето на Европа, както и старозагорец, който се опита да свали европейското знаме, издигнато край трибуната на събора и бе спрян от полицията.

IMG_9119

Поздрав към участниците в събора изпратиха и съветникът по култура при Посолството на Русия в България Кирил Рънза, Никита Бондарев, Петър Кънев, Светлана Шаренкова и Ангел Димов.

IMG_9086