WT: Богатството на САЩ зависи от техния военно-промишлен терористичен комплекс

WT: Богатството на САЩ зависи от техния военно-промишлен терористичен комплекс

Публикувано от:

Нахлуванията на САЩ в други страни поражда врагове и тероризъм, обаче американците отказват да го признаят, пише коментаторът Брюс Фейн в The Washington Times.

Според него, САЩ се стремят към власт, както и другите империи в миналото. “Накрая Вашингтон започна да води войни заради войните и се оказа не в състояние да удържи победа над международния тероризъм”, пише Фейн.

Той добавя, че САЩ отказват да признаят, че: „Благосъстояние в трилион долари, огромна власт и социален статут се крият зад нашия военно-промишлен терористичен комплекс. Той процъфтява върху вечната война и измислените от страхове опасности и заплахи за съществуването”.

Според Фейн, САЩ щяха да са много по-свободни, богати и в по-голяма сигурност, ако изведат войските си от Близкия изток и ги разположат у дома, за да защитават границите на страната си.

Вместо това САЩ осъществяват военни интервенции в страни от Близкия изток, подкрепят жестоки и корумпирани режими, като предизвикват ответни реакции от страна на угнетеното население. Вашингтон оказва материална помощ на такива държави, занимаващи се с репресии, инквизиции и убийства като Саудитска Арабия, отбелязва WT.

„Нашата държава, хранена и поена от военно-промишления терористичен комплекс, е най-големият разрушител на свободата”, обобщава Брюс Фейн.